Hoe kun je een tweedehands feestoutfit vinden?

Hoe kun je een tweedehands feestoutfit vinden?
  1. Ga in je eigen kast op zoek naar feestelijke stukken (die je misschien wel een klein beetje vergeten was). Doe een doorpas om te zien of het nog past of dat er kleine aanpassingen of reparaties nodig zijn. Wees ook kritisch, want ga je ooit nog die 10 kilo afvallen of kan die jurk nu toch echt weg? 
  2. Vraag ook aan je (schoon)moeder, (schoon)zus of vriendinnen of zij nog feestelijke items hebben die ze niet meer dragen. Vergeet ook vooral je oma of oudtante niet, want daar zijn juist de mooiste vintage items te vinden! 
  3. Combineer wat je hebt en kijk wat je nog mist. Met een jurkje ben je natuurlijk het snelste klaar, maar zou het niet super tof zijn als je deze ‘layert’ met een ander item? Een gilet met glitters, of een cape, een mooi jasje, of wie weet een bijzondere sjaal? Kijk ook meteen of je nog panty’s of sokken hebt die er netjes en feestelijk uit zien. 
  4. Als je weet wat je mist (een rokje, een blouse, een jasje, een pantalon) dan kun je gericht gaan zoeken bij een kringloopwinkel of tweedehands shop. Die hebben rond deze tijd van het jaar meestal wel een aparte sectie met feestkleding. Daar vind je de mooiste items met pailletten, glitters, tule en fluweel. Zoek daarbij ook naar vintage items, want die kunnen jouw look echt naar een hoger plan tillen, en je hebt iets dat niemand anders heeft! 
  5. Skip ook zeker de heren afdeling niet! Een smoking jasje kan jouw outfit zeker pimpen.
  6. Check ook de schoenen en laarzen. Want juist party pumps en andere mooie feestelijke schoentjes worden vaak zeer weinig gedragen en weer ingeruild voor iets anders. Als je zeker weten een paar jaar plezier ervan wilt, kies dan voor zwart. Of kies voor iets opvallends zoals lak, fluweel of glitter, er is vast iets moois te vinden. Denk ook na over ‘cost per wear’. Als je iets ziet dat wat duurder is in prijs, maar wel jaren meegaat, dan is dat zeker geen verkeerde aankoop! 
  7. Zoek meteen een goeie party bag uit. Ook daarvoor geldt, dat mensen deze tassen vaak maar weinig hebben gebruikt en deze daarom in heel goede staat bij de kringloop te vinden zijn. Of kijk je oma lief aan voor haar mooiste vintage tasje. Kom je iets moois tegen, check dan wel altijd even of het materiaal nog wel geschikt is voor een volgende ronde. Soms zijn bepaalde tasjes van goedkoper plastic gemaakt dat na een aantal jaar is uitgedroogd en er komen schilfers vanaf. Een tasje van echt leder is meestal met schoencrème op te poetsen. 
  8. En wat denk je van vintage juwelen of een aparte riem? Daarmee kun je elke outfit instant glam geven. Goed zoeken kan wel wat tijd kosten, want het aanbod is reuze. Toch zijn er altijd pareltjes te vinden, soms staan ze wel eens in een aparte vitrine. Laat je daardoor niet afschrikken en vraag naar de prijs, want onderhandelen kan ook! 
  9. Je man of vriend stylen in een tweedehands feestoutfit is ook niet lastig. Kijk  of je een mooie vlinderdas of stropdas tegenkomt, want die liggen met bakken vol bij de tweedehands winkels. Soms ook echte vintage designer items..  Als je man nog geen mooi kostuum heeft, dan vind je er bij de kringloop zat van Armani of Hugo Boss in zeer goede staat. Deze kan hij na de feestdagen nog mooi combineren met een basic t-shirt en sneakers. 
  10. Ook voor de kleintjes zijn er veel leuke dingen te vinden. En die kleertjes dragen ze zo kort, dat het echt zonde is om nieuw te kopen. Een mooie feestjurk of leuke kersttrui is snel gevonden. Vind je een schattig item maar is de kleur of stijl misschien net te zomers? Met textielverf tover je het item in één wasbeurt om naar een meer kerstige kleur, zoals rood, groen of zwart. En als je toch bezig bent, een mooie broche of extra applicatie maakt een kledingstuk pas echt uniek!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

meisje met de parels

Wie is toch dat meisje met de parels?

Ben je benieuwd naar de persoon achter deze blog en webshop?

Lees meer over Carola
1 van 4