Blog: de cirkel is rond - tweedehands gaat van klant tot klant

Blog: de cirkel is rond - tweedehands gaat van klant tot klant

Veel van de blogs op deze pagina zijn geschreven om jullie ook op weg te helpen in het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Uiteraard vinden we het leuk als jullie dat hier doen, maar zeker is er ook op andere websites, in winkels en op marktjes meer dan genoeg aanbod om zelf te winkelen en op zoek te gaan naar de mooiste tweedehands parels.

Toch wil ik zelf, als oprichter en eigenaresse van Meisje Met De Parels, graag iets meer vertellen over mijn drijfveren achter deze webshop. Want ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt sinds ik dit ben gaan doen, dat ik die ook met jullie wil delen!

Toen ik net begon met deze onderneming, zette ik een klein zoekertje in een lokaal weekblad. Er stond alleen in "Kleding die te mooi is voor de kringloop? Wij nemen het van u over!". De reacties lieten niet lang op zich wachten, want tijdens de corona-periode (het was medio 2020) hadden heel veel mensen hun zolder eens goed opgeruimd en kasten uitgeplozen. Ik mailde wat heen en weer en de eerste afspraken waren al snel gemaakt. 

Ik ging daarna in een aantal weken tijd héél veel spullen ophalen bij allerlei verschillende mensen. Zoveel, dat onze zolder binnen no-time echt helemaal vol stond. Mijn man vroeg me meerdere malen waar ik eigenlijk aan begonnen was, en heel eerlijk vroeg ik me dat zelf ook wel eens af, als ik weer eens met enorme zakken en dozen aan het slepen was en chaos de overhand dreigde te nemen.

Het ophalen van de spullen was soms een snelle afspraak, maar de meeste mensen waar ik kwam, namen de tijd voor een praatje en een kopje koffie. En wat me toen zo trof; iedereen heeft zijn eigen verhaal, en elk huisje heeft zijn kruisje.

Ik sprak met allerlei vrouwen, die elk hun eigen reden hadden om hun kleding en andere spullen weg te doen.  Af en toe voelde ik me wel een beetje een therapeut. En ik begreep dat, want spullen opruimen kan helpen bij het afsluiten van een bepaalde periode in je leven, en geeft een prettig gevoel van ruimte maken voor nieuwe dingen. 

Een aantal van de vrouwen die ik sprak had een heftige periode achter de rug; een scheiding, een sterfgeval, een bijna-faillissement of een verhuizing. Ik luisterde naar hun verhalen, want ja, aan kleding kleeft vaak een speciale herinnering, en ze vonden het leuk om te horen wat ik ermee van plan was. Er zijn ook vaste contacten uit voort gekomen, klanten die nog steeds regelmatig items langs komen brengen, en dat vind ik heel bijzonder..  

Wat ik eigenlijk het allerleukst vind aan wat ik doe, is dat de kleding van de ene klant, weer terecht komt bij een andere klant. En zo is dan de cirkel rond. Die broek die de ene klant net te klein was geworden, is perfect voor die dame die juist veel is afgevallen. En als jij niet meer op hakken wilt lopen, dan is er vast nog wel iemand die ze wel helemaal te gek vindt.

Tot nu toe is het in elk geval een enorm leerproces geweest, want van fouten maken leer je het meest. Zo neem ik geen grote hoeveelheden meer aan in één keer (want dat is veel te onoverzichtelijk), kan ik geen kleding beoordelen op een donkere zolder, is ongewassen kleding niet handig en zijn bepaalde items echt niet meer courant, helaas. Toch ben ik echt blij als ik denk aan de hoeveelheid spullen die via mij al een nieuw thuis heeft gevonden. En daar maakt mijn hartje een sprongetje van!

Wat ik echt hoop, is dat mensen met vertrouwen tweedehands kleding kunnen shoppen bij Meisje Met De Parels, en dat het de normaalste zaak van de wereld wordt om iets niet nieuw te kopen. Want eigenlijk is alles al eens gemaakt en verkocht, het is alleen de truc om het dan te vinden. En daar kunnen wij middels de moderne technologie gelukkig een handje bij helpen. 

En de chaos, ja, die is er af en toe nog wel eens, maar gelukkig heb ik door strakkere inname procedures en hard werken wel al een heleboel weten te bereiken.. maar the best is yet to come! Er komt nog heel veel moois aan.. 

Als jij zelf mooie items hebt die in onze webshop passen (denk even globaal aan de meeste Bijenkorf-labels), dan mag je ons altijd contacten. Wij sturen je dan de inname-richtlijnen en kunnen eventueel een afspraak maken.

Wil je een keer een private shopping-afspraak bij ons op locatie? Dat is ook mogelijk. Stuur een mail via ons contactformulier en we nemen contact op. Laat ons van tevoren weten waar je naar op zoek bent en welke maat je draagt, en we zorgen dat er een rek klaar staat voor je. Met dingen die je zeker weten mee naar huis wilt nemen!

 

 

 

 

 

 

Terug naar blog

1 reactie

“Prachtig initiatief van Rolstoelbus! Jullie kunnen echt het verschil maken. Overweeg een donatie by means of Whydonate om dit geweldige doel te steunen.”

https://whydonate.com/rolstoelbus/

rolstoelbus

Reactie plaatsen

meisje met de parels

Wie is toch dat meisje met de parels?

Ben je benieuwd naar de persoon achter deze blog en webshop?

Lees meer over Carola
1 van 4