Maat, staat en goed om te weten

De tweedehands (of wat wij liever noemen pre-loved) kleding en aanverwante items die je vindt in onze webshop zijn in nette en schone staat en de conditie is heel goed of als nieuw. Sommige artikelen hebben zelfs de originele prijskaartjes nog! We zijn erg kritisch op hetgeen we aanbieden en doen een uitgebreide voorselectie. Vandaar de naam 'Parels'.

Maten: meten is weten

We geven bij onze items een maatindicatie in cm. Dit is handig om te bekijken en na te meten op een item dat je al in je kast hebt hangen en je goed past. Liever eerst extra checken, want dan kunnen we ook met onze verzending op een duurzame manier omspringen. Als je daarnaast nog vragen hebt, mag je ons altijd een berichtje sturen. 

Dit zijn meestal de volgende maten:

  • borst: de breedte van een kledingstuk gemeten van oksel tot oksel (plat gemeten). Als er staat Borst 50 cm, mag je ervan uitgaan dat dit geschikt is voor een omtrek tot circa 100 cm. 
  • taille: de breedte van een kledingstuk gemeten ter hoogte van de taille (plat gemeten). Als er staat taille 45 cm, mag je ervan uitgaan dat dit geschikt is voor een omtrek tot circa 90 cm.
  • lengte: de lengte van het kledingstuk. Voor een jurk, top, of blouse betekent dit de lengte gemeten vanaf de schouder tot aan de onderste rand. Voor een rok is het de totale lengte. Bij een broek geven we de buitenbeenlengte aan. 
  • mouwlengte: de lengte van een mouw. Let op, we meten ook bij mouwen met een verlaagde aanzet vanaf de plek waar de schouder zit. Dus je kunt de mouwlengte altijd vergelijken op basis van de meting vanaf het puntje van je schouder tot je pols. 

Tweedehands kleding kan lichte of meer zichtbare draagsporen hebben

We verkopen natuurlijk het liefste voornamelijk kleding die eruit ziet (en ruikt!) als nieuw. Toch nemen we ook items aan waaraan we een kleine aanpassing kunnen doen, zodat ze weer als nieuw zijn. Dit kunnen reparaties zijn zoals een knoop vastzetten, een naadje dichtmaken of een rits vervangen. 

Eventuele imperfecties en draagsporen die wij niet kunnen herstellen zullen we bij de omschrijving aanduiden. Je kunt deze items herkennen aan de #imperfect.

Dit is ook al verwerkt in de prijs van een item, waardoor je bij ons echte designer items voor een prikkie kunt scoren. 

Kledingkast opgeruimd?

Je kunt weer kleding bij ons inbrengen! Wil je weten welke items we innemen?

Stuur ons een mail en we nemen contact met je op. 

Een overzicht van onze meest geliefde merken vind je hier. 

 

 

 

1 van 4