Hoe werkt verkopen op Vestiaire Collective?

Hoe werkt verkopen op Vestiaire Collective?

Zeker, je kunt al je mooie merk items bij ons verkopen, maar wat als je nu liever zelf aan de slag gaat? Dan is Vestiaire Collective wellicht een goede optie voor je. Want in tegenstelling tot Vinted, kun je hier wel een mooie prijs vragen voor je dure merk artikelen. En geen zorgen, je hebt garantie van authenticatie en betaling. 

Hoe ga je te werk? 

Ten eerste, voor je nu meteen een account aanmaakt, dit moet je even weten: de kosten voor verkopers zijn hoger. Voor artikelen tot € 80 betaal je een selling fee van in totaal €15. Het heeft dus weinig zin om artikelen van €15 of € 20 te plaatsen, omdat je er zo weinig aan overhoudt. Bedenk dus goed of het je de moeite is om het artikel te plaatsen! Over artikelen van € 80- 13000 betaal je een fee van in totaal 18%. Dus ja, hoe duurder een artikel, hoe meer je afgeeft.. 

Ben je overtuigd dat jouw artikelen passen op deze website, volg dan de onderstaande stappen: 

 1. Maak een account aan: Ga naar de website van Vestiaire Collective en maak een account aan als verkoper. Vul alle vereiste persoonlijke gegevens in en upload een profielfoto.

 2. Selecteer het item: Kies het item dat je wilt verkopen. Zorg ervoor dat het item in goede staat verkeert en dat alle informatie over het item correct is ingevuld, zoals materiaal en staat.

 3. Maak foto's: Maak duidelijke en gedetailleerde foto's van het item vanuit verschillende hoeken. Zorg ervoor dat de foto's goed belicht zijn en dat het item goed zichtbaar is. Vergeet niet ook een foto van het merklabel en maatlabel te maken. 

 4. Beschrijf het item: Schrijf een gedetailleerde beschrijving van het item, inclusief informatie over de staat, de maat, het materiaal en eventuele andere belangrijke details. Zorg ervoor dat alle informatie juist en volledig is. Meet de belangrijkste maten ook op, zoals rug, borst en lengte.

 5. Stel de prijs vast: Bepaal een realistische prijs voor het item op basis van de actuele waarde en de staat van het item. Houd rekening met de commissie die Vestiaire Collective vraagt voor het verkopen van het item. Je krijgt op de website bij het invullen van de vereiste velden een aanbeveling op basis van eerder verkochte vergelijkbare artikelen. Als je snel wilt verkopen, ga je daaronder zitten. Wil je wat hoger inzetten en later de prijs laten zakken, dan is dat vaak slimmer. Daarmee krijgt je item namelijk meer zichtbaarheid.

 6. Plaats het item: Als je item is goedgekeurd, wordt het op de website van Vestiaire Collective geplaatst. Je kunt zien hoe vaak een item wordt bekeken en geliked. Je kunt ook een bod doen aan een geïnteresseerde, dat versnelt vaak de verkoop.

 7. Wacht op een koper: Wacht tot een koper interesse heeft in het item en het koopt. Houd contact met de koper en beantwoord eventuele vragen die hij of zij heeft over het item. Als je weinig geinteresseerden hebt, of je item wordt niet bekeken, dan kan het zijn dat je prijs of foto's niet goed zijn. Probeer de prijs wat te laten zakken of voeg nieuwe foto's toe.

 8. Verzend het item: Zodra de koper het item heeft gekocht, moet je het item verzenden. Zorg ervoor dat het item goed verpakt is en dat het op tijd (liefst binnen 5 werkdagen) wordt verzonden.

 9. Ontvang betaling: Nadat de koper het item heeft ontvangen en tevreden is met de aankoop, zal Vestiaire Collective de betaling aan jou overmaken minus de commissie. Je moet erop rekenen dat de ontvangst van de betaling circa een week kan duren na het verzenden van het item.

 10. Retourzendingen zijn niet mogelijk voor particuliere verkopers, dus als de koper het item niet wil houden, kan hij/zij het gratis binnen 72 uur opnieuw aanbieden. Na 3 verkopen ben je al een trusted seller, en bouw je dus vertrouwen op met je profiel badge. Overigens wordt er op Vestiaire Collective geen openbare feedback gedeeld, dus je krijgt geen status qua aantal verkopen of kwaliteit van verkochte items. Alleen als het niet goed is, volgen er maatregelen, zoals het terugbetalen aan de koper, of het intrekken van een bepaalde badge. Zorg er dus met name bij duurdere items voor, dat je duidelijke foto's maakt van hetgeen je hebt verstuurd.

  Ben je enthousiast geworden of is het je toch teveel moeite? Je kunt het werk ook aan ons uitbesteden! Neem contact met ons op als je nog kleding hebt van mooie labels, die je liever niet zelf verkoopt.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

meisje met de parels

Wie is toch dat meisje met de parels?

Ben je benieuwd naar de persoon achter deze blog en webshop?

Lees meer over Carola
1 van 4