Hoe kun je meer tweedehands kleding verkopen op Vinted?

Hoe kun je meer tweedehands kleding verkopen op Vinted?

Hoe kun je meer verkopen op Vinted? Dat wil toch iedereen wel graag weten, niet? 

Met ruim 1900 reviews in 3 jaar, heb ik voldoende bagage en ervaring opgedaan om met jou te kunnen delen. De meest voor de hand liggende tips gaan we hieronder op een rijtje te zetten. Mis je nog een essentiële tip? Zet hem onderaan in de reacties en we nemen hem op in dit blog. 

In deze blog delen we handige tips en trucs om je te helpen snel en succesvol je tweedehands kleding te verkopen op Vinted. Echter, je succes op Vinted wordt ook bepaald door een algoritme. Dit is helaas moeilijk te beïnvloeden, maar ook daarvoor geldt dat er wel een aantal slimmigheidjes zijn om jezelf (gratis) meer in de kijker te spelen en meer te verkopen. Wat zeker helpt is als veel mensen je item 'favorieten' kort nadat het geplaatst is, en als er veel biedingen geplaatst worden.


1. Maak een aantrekkelijke beschrijving met zoveel mogelijk zoekwoorden (zie ook punt 3)

Een goede beschrijving is essentieel om potentiële kopers te interesseren en ervoor te zorgen dat je kleding snel verkoopt. Begin met het benoemen van het merk, de maat en de staat van het kledingstuk. Geef vervolgens extra details zoals de kleur, het materiaal en eventuele bijzondere kenmerken. Voeg ook informatie toe over hoe het kledingstuk valt, zodat kopers een idee hebben of het hun past. Vergeet niet om de conditie van het kledingstuk eerlijk en nauwkeurig te beschrijven, om teleurstelling te voorkomen. Vinted zorgt voor de vertaling, dus je hoeft het niet in het Engels of Frans te schrijven.. 

2. Maak kwalitatieve en duidelijke foto's

Goede foto's zijn cruciaal om de interesse van potentiële kopers te wekken. Zorg voor een goede belichting en maak gebruik van een neutrale, lichte achtergrond om de focus op het kledingstuk te leggen. Zorg ervoor dat je vanuit verschillende hoeken foto's maakt, zodat kopers een duidelijk beeld krijgen van het item. Vermijd foto's waarop het kledingstuk gekreukt of vies lijkt, en fotografeer ook liefst zo min mogelijk liggend (hoewel ik zelf voor de kleinere items nog wel eens snel een sessie op de vloer doe). Fotografeer alle belangrijke details en/of gebreken, maar ook het maatlabel, merklabel en eventueel de stofsamenstelling of het wasvoorschrift. 

Aan-foto's (waarbij je zelf het item aan hebt) kunnen zowel voor als tegen je werken. Als je de foto maakt op een neutrale plek, zonder rommel op de achtergrond, kan het helpen. Je kiest het best een 'standaard' foto van het kledingstuk op bijvoorbeeld een hanger als eerste foto, omdat dit de koper het meest een objectief beeld geeft van je kledingstuk zelf.


3. Optimaliseer je titel en beschrijving met SEO

Om je zichtbaarheid op Vinted te vergroten, is het belangrijk om SEO (Search Engine Optimization) toe te passen. Kies een relevante specifieke titel, zoals "Prachtige vintage Levi's spijkerbroek - maat 28". Vermijd algemene omschrijvingen zoals "mooie broek". Gebruik ook relevante zoekwoorden  zoals "vintage" en "spijkerbroek". Wees specifiek in je omschrijving van eventuele gebreken. Dit kan later door een koper tegen je gebruikt worden, als hij/zij niet tevreden is.

4. Maak een interessante prijs 

Het bepalen van de juiste prijs is essentieel om je kleding snel te verkopen. Doe onderzoek naar vergelijkbare items op Vinted om een idee te krijgen van de prijsrange. Houd rekening met het merk, de conditie en de populariteit van het item bij het vaststellen van je prijs.

Wees realistisch en eerlijk over de waarde van je kleding, er wordt zeker ook onderhandeld door potentiële kopers. Vinted geeft ook suggesties voor de prijs, maar wees wel kritisch op deze voorstellen, want Vinted heeft er baat bij dat jij je items zo snel mogelijk verkoopt!

Je kunt ook een bundelkorting op je profiel instellen, wat ervoor zorgt dat mensen vanzelf een vast percentage korting ontvangen bij aankoop van 2, 3 of 5 items of meer. Je kunt dit zelf instellen tot en met -50% korting, maar let wel op dat je dan je orginele prijzen niet te laag instelt (tenzij je je spullen graag snel kwijt bent!)

5. Wees actief en reageer op biedingen

Om je kansen op verkoop te vergroten, is het belangrijk om actief te zijn op Vinted. Plaats regelmatig nieuwe items en reageer snel op vragen en biedingen van potentiële kopers. Wees vriendelijk en behulpzaam in je communicatie, dit zal het vertrouwen van potentiële kopers vergroten en hen aanmoedigen om bij jou te kopen. Denk er van tevoren over na of je bereid bent om items op te meten. 

6. Promoot je Vinted winkel/profiel

Om meer zichtbaarheid te krijgen en je verkoop te stimuleren, kun je je Vinted profiel promoten op andere sociale media platforms zoals Instagram, Facebook en Twitter. Plaats foto's van je kledingstukken en link naar je Vinted profiel. Gebruik relevante hashtags zoals #jeans en #maat36 om je bereik te vergroten.

Vergeet niet om je Vinted profiel regelmatig bij te werken, zodat potentiële kopers nieuwe items zien, en je ook zichtbaar bent. Er zijn speciale Facebook groepen waarin je zogenaamde 'boost' games kunt doen, om ervoor te zorgen dat je artikels meer worden getoond.

Er zijn ook betaalde opties binnen Vinted, zoals de Etalage waarbij je relevante artikelen toont bij bepaalde zoekopdrachten, of een Boost waarmee je een specifiek artikel meer zichtbaar laat worden (maar is eigenlijk alleen interessant als je artikel een redelijk hoge prijs heeft, anders wegen de kosten niet op tegen de snellere verkoop).

7. Beveilig jezelf tegen oplichting

Het wordt steeds vaker gedaan; je verkoopt een artikel van een duur merk en de koper claimt dat het niet origineel ofwel namaak is en laat foto's zien aan Vinted van een ander item. Dan is het aan jou om het tegendeel te bewijzen door middel van een aankoopbewijs of iets anders waaruit blijkt dat het artikel wel uit een normale winkel afkomstig is. Als je dit niet kunt aantonen, pas dan op met aan wie je een artikel verkoopt. Als iemand veel positieve reviews heeft, dan kan het meestal wel goed gaan, maar heeft iemand 0 reviews of veel negatieve comments, bespaar jezelf dan de moeite en annuleer de verkoop.

Wat je beter kunt doen is je dure items op Vestiaire Collective of een ander preloved designer platform verkopen. Wat je ook kunt doen om jezelf iets beter te beschermen, is het filmen van het inpakken en labelen van de dure items, zodat de koper moet laten zien dat het daadwerkelijk jouw pakket is wat hij/zij uitpakt. Maar ook hiervan zijn er gevallen bekend dat Vinted zonder meer de koper in zijn gelijk heeft gesteld en jij je geld en je item kwijt bent. Lees hierover ook deze blog: Hoe verkoop ik merkkleding? 

Conclusie

Het verkopen van je tweedehands kleding op Vinted kan een leuke en winstgevende bijverdienste zijn. Toch is het tijdrovend en soms ondankbaar werk, en is het niet te onderschatten hoeveel moeite het kan kosten.

Heb je mooie merkkleding die je niet meer draagt, dan kunnen wij van Meisje met de Parels deze ook voor jou verkopen. Dat bespaart jou tijd en moeite, maar levert toch een mooi bedrag op. Bekijk hier onze merken, dit geeft jou een indicatie van hetgeen we voor jou kunnen verkopen.

En wil je zeker zijn van een goede aankoop of verkoop? Kijk dan eens in ons enorme assortiment aan tweedehands merkkleding voor dames

Neem contact op voor meer info over het verkopen van jouw parels.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

meisje met de parels

Wie is toch dat meisje met de parels?

Ben je benieuwd naar de persoon achter deze blog en webshop?

Lees meer over Carola
1 van 4