Tweedehands kleding verdient een nieuw leven

Meisje Met De Parels is een initiatief geboren in het Zuidelijkste stukje van Nederland. We zijn in de eerste plaats een webshop, die tweedehands kleding (ook wel pre-loved) en andere items zoals schoenen, tassen en accessoires aanbiedt van uiteenlopende merken, met name uit het hogere segment.

Daarnaast kun je bij ons in Margraten een afspraak maken voor een shop & style sessie, dit kan ook digitaal. Hierbij kun je van tevoren je wensen aangeven, waarna wij een leuk en divers rek met spullen in jouw maat gaan klaarzetten. Ook mag je bij ons je eigen miskopen of te klein geworden items inbrengen als deze voldoen aan onze voorwaarden.

Onze Missie

Onze missie is actief bijdragen aan een wereld met minder vervuiling en uitbuiting van mensen veroorzaakt door overproductie en -consumptie van textiel en aanverwante items. Het is ons doel om de mooiste 2ehands kleding, schoenen en tassen een tweede leven te gunnen. Want er worden elk jaar miljoenen kledingstukken onnodig geproduceerd en vernietigd.  

We willen stoppen met het gedachteloze consumeren van ontelbare items die we maar kort dragen en gebruiken en oproepen om juist te investeren in slow fashion: kwalitatieve items die lang meegaan en niet snel uit 'de mode' raken.

Haute couture stijl, fast fashion budget? 

Wist je dat 60% van alle nieuwe kleding die wordt geproduceerd weer wordt vernietigd of weggegooid binnen ÉÉN jaar? Dit zorgt voor uitputting van de aarde, niet alleen op het vlak van water, grondstoffen en fossiele brandstoffen, maar het genereert ook onnodig veel CO2 uitstoot.

Bekijk pre-loved kleding dus met andere ogen en ontdek dat tweedehands kleding net zo mooi kan zijn! Zo kun je de leukste merken kopen voor een 'fast fashion' prijs. 

Tweedehands kleding shoppen is de leukste manier om je garderobe op een duurzame en stylish verantwoorde manier op te frissen, want je vindt zo gemakkelijk unieke items die niet in elke winkelstraat te vinden zijn (bekijk ook onze blogs over het scoren van de leukste pareltjes).

Zo bespaar je niet alleen in je portemonnee maar ben je ook milieuvriendelijk bezig. Er worden minder kleren weggegooid en er is minder energie en water nodig voor het maken van nieuwe kleding. 

Ben je benieuwd naar de persoon achter deze onderneming? Lees dan meer over Carola op deze pagina.

 

1 van 4